• Reshat Kripa: Mos Harroni!

  Duke dëgjuar fjalët e bashkëvuajtësve të mi, më dalin para syve, si në një ekran, portretet e paharruara të dy të përndjekurve  politikë, Xhemal Mustafarajt dhe Fadil Ndreut që, megjithë kërcënimin e forcave të sigurimit të zi të shtetit, që ende ishte në fuqi, më 27 nëntor 1991, hipën në shtizën ...
 • Faik Konica: Pro jetës, kundër krimit

  Gati dhjetë vjet më parë ("gati" është term i goditur kur flitet për Shqipërinë, ku askush nuk është merakosur ndonjëherë të shënojë datën, qoftë edhe me përafërsi, të një ngjarje të çfarëdoshme), Madhëria e Tij Sulltani...
 • Xhelal Zejneli: Shqipëria zhvillohet me të shpejtë

  Shqipëria është atdheu i shenjtë dhe i shtrenjtë i çdo shqiptari në botë. Hienat e Ballkanit: Serbia, Greqia, Mali i Zi dhe Bullgaria shën-stefaniste, të ndihmuara nga Rusia cariste dhe bolshevike, e plagosën rëndë. Ajo sot është e copëtuar në gjashtë pjesë: Shqipëria e cunguar, Kosova, Kosova ...
 • Vladimir Muça: Tranzicioni estetiko-stilistik në poezi

  Hava Ajdini, kryetare e klubit “Mugëllimi” Kërçovë, ndonëse me dy vëllime modeste në volumtari, me produktet poetike jep kontributet e saja modeste, jo vetëm në rizgjimin e muzave në Uskanën(Kërçovë) e lashtë ilire, por me prurjet e saja poetike në një stilistikë e estetikë të re sa kombëtare aq dhe...
 • Besim Muhadri: Karnavalet Ilire të Bozovcës

  Në pasditën e 14 marsit, pas një udhëtimi të gjatë nga Prizreni, nëpër shpatijet pitoreseke të Prevallkës e të Brezovicës, arrijmë të kalojmë Kufirin në Gllloboçicë dhe nisemi në drejtim të Tetovës. Pas një qëndrimi të shkurtër në Tetovë...
 • Albert Vataj: Gratë për dashurinë, meshkujt për seksin

  Hulumtimet shkencore tregojnë se ekzistojnë dallime të rëndësishme në mes meshkujve dhe grave jo vetëm në fuqinë fizike por edhe në funksionet e shumta psikike dhe neuropsikiatrike, siç janë perceptimi, njohja dhe afektiviteti...
 • Albert Vataj: Lamtumirë At Konstantini

  Kushtimi i një jete me Krishtin e për Krishtin e ‪At'Konstantint sos udhën e vet toksore për të marrë rrugën e amshimit. Vdekja ka urdhëruar për në udhën e pasosur të fundmin e françeskanëve, At'Konstantint. Me At'Konstantin...
 • Gjenevë, Botimpex në Panairin e Librit e të Shtypit

  Nga data 29 prill deri me 3 maj 2015, në sallonin e ekspozitave PALEXPO të Gjenevës, do të mbahet Panairi i Librit dhe i Shtypit. Në këtë panair, nga Shqipëria, do të marrë pjesë me stendë Botimpex, agjenci e eksport-importit të botimeve.  Botimpex do të ekspozojë libra të ndryshëm, letrarë...
 • Gjon Neçaj: Albani, Kampion i mundjes

  Alban Neçaj ka lindur më 02.06.1991 në Peraj të krahinës së Nikaj Merturit , në Tropojë, por është rritur në Lezhë, pasi nga vendlindja, prindërit e tij u larguan për një jetë më të mire, kur Albani ishte ...